آقای رسول محمد حسینی باغدار شهر نرجه واقع در استان قزوین، در شهریور ماه سال 1391 موفق شد با استفاده از کودهای کلاته خضراء 96 تن انگور در هکتار از تاکستان تحت کشت خود برداشت نماید.
طبق اظهارات ایشان برخلاف روال سالهای گذشته، در این دوره از هیچگونه کودهای حیوانی و یا NPK های سیاه و سفید مرسوم در تاکستان استفاده نشده و تا زمان بهره برداری تنها کود های کلاته خضراء مورد استفاده قرار گرفته اند.
میزان برداشت آقای محمد حسینی از 15 تن در سال 1390 به 96 تن در سال 1391 افزایش یافته که رقم قابل توجه 81 تن افزایش برداشت انگور در هکتار را نشان می دهد. این رکورد در حالی اتفاق افتاد که سرمازدگی بهاره که اتفاق رایج منطقه است، در سال 91 توسط کارشناسان جهادکشاورزی باعث وقوع خسارت 40 درصدی به باغات تخمین زده شد.
به گفته این باغدار استفاده از کودهای خضراء علاوه بر افزایش تناژ برداشت محصول، پارامتر های دیگر کیفی آن را هم تحت تاثیر قرار داده، که عبارتند از:
- زودرس شدن 15 روزه انگور و رنگ گیری کامل و خوب در مقایسه با زمین های مجاور.
- با وجود شروع برداشت انگور در منطقه در هیچ جایی محصول با چنین کیفیت و رنگی مشاهده نمی شود. (کود پتاسیم در رنگ گرفتن میوه موثر است و آثار استفاده از این کود در محصولات کاملا مشهود است.)
- نریختن گلها با وجود بارندگی بر خلاف سال های قبل به دلیل محکم شدن گلها و ساقه ها.
- وزن بعضی از خوشه ها به 3 کیلوگرم می رسد.
- محکم شدن و تیرگی شاخه ها به گونه ای که باعث مقاومت بیشتر گیاه در برابر سرمازدگی احتمالی سال بعد می شود.
- سبزی مشهود برگ ها نسبت به تاکستان شاهد که در همسایگی زمین های مذکور قرار دارند. (در صورتی که شهویورماه زمانی است که در حالت طبیعی برگ ها رو به زردی می رود هیچ نشانه ای از زردی در تاکستان قابل مشاهده نیست)
- کودهای پتاسیم و کلسیم باعث سفت شدن حبه ها شده و خسارت های غیرقابل اجتناب ناشی از بارندگی که برای عموم باغات اتفاق می افتد، برای محصول این باغ مشکلی ایجاد نکرده است.
به گفته کارشناس کشاورزی و فروش در تاکستان، از آنجایی که تاکستان یک منطقه انگورخیز است و مرکز تولید یک چهارم انگور کشور می باشد، استفاده از کودهای کلاته خضراء می تواند در ارقام تجاری منطقه باعث ایجاد تحول شود.
به گفته ی آقای محمد حسینی مصرف کود در 2 نوبت انجام شد و میزان کلی استفاده از کود به ازای هر بوته 30 گرم بود که با احتساب وجود 800 بوته در هر هکتار میزان کود مصرفی برای هر هکتار نهایتا به 24 کیلوگرم رسیده که این میزان با احتساب قیمت روز کودهای کلاته خضراء معادل 468.000 تومان می شود.
از طرفی اگر قیمت فروش روز هر کیلوگرم انگور را 650 تومان در نظر بگیریم، سود حاصل از افزایش 80 تن انگور در هکتار معادل 52.000.000 تومان خواهد شد.
بنابراین این باغدار انگور با صرف هزینه 468.000 تومان جهت تهیه کودهای خضراء، موفق به افزایش فروش خود به میزان 52.000.000 تومان شده است که ارزش افزوده 110 برابری را نشان می دهد.
این انگورکار موفق، از ساده بودن روش استفاده از کودهای کلاته خضراء نسبت به سایر کودها ابراز رضایت داشتند.